Een basis leggen

CURSUS A: EEN BASIS LEGGEN,
voor wie nog niet zoveel kennis van het Frans heeft

Misschien heb je vroeger op school wel Frans gehad, maar is het allemaal wat weggezakt en wil je je kennis opfrissen, zodat je daar tijdens je vakantie plezier van hebt. Of misschien ben je al een poosje aan het lessen en wil je in korte tijd een flinke sprong vooruit maken.

Aan de hand van thema’s wordt je woordenschat uitgebreid. Die thema’s sluiten aan bij situaties waar je in Frankrijk mee te maken kunt krijgen: iets kopen, de weg vragen, een bezienswaardigheid bezoeken, uit eten gaan, bij de dokter, enz. Bovendien krijgt je per onderwerp een lijst met woorden en uitdrukkingen om zelf te gebruiken. En daar gaan we ook mee oefenen. Zo werken we meteen aan een goede uitspraak van het Frans.

In aansluiting op deze thema’s kijken en luisteren we naar het Frans uit de dagelijkse praktijk. De video’s zijn natuurlijk afgestemd op het niveau van de cursus, maar er wordt door de sprekers niet speciaal op een rustig tempo of duidelijke uitspraak gelet. Precies zoals je het in Frankrijk tegenkomt dus…

Waar we niet helemaal omheen kunnen zijn die lastige Franse werkwoorden, in elk geval de belangrijkste. Die we natuurlijk ook toepassen, want het gaat niet om de theorie, het gaat om de praktijk.

De inhoud van deze cursus sluit aan bij niveau A1 van de Europese ERK-normen voor taalbeheersing. Klik hier voor de beschrijving daarvan.