Opfrissen en uitbouwen

CURSUS B: OPFRISSEN EN UITBOUWEN,
voor wie al basiskennis heeft

Een week voor mensen die al een behoorlijke basiskennis van het Frans hebben, maar het toch lastig vinden om een Frans gesprek of televisieprogramma te volgen of om zelf vlot in het Frans te formuleren. En die hun basiskennis willen verrijken en uitbreiden.

Tijdens deze lessen proberen we het Nederlands zo veel mogelijk te vermijden: vragen, antwoorden en uitleg gaan in principe in het Frans. Het mooist is natuurlijk als je merkt dat je zelfs in het Frans gaat denken…
De video’s gaan over actuele, culturele of toeristische onderwerpen. De tekst daarvan veroveren we door er steeds gedetailleerder naar te luisteren. Ook kunnen we een krantenbericht bij de kop pakken, invuloefeningen doen of een bepaalde situatie naspelen.

In overleg kiezen we een paar onderwerpen uit de grammatica waar de groep wat dieper in wil duiken. Dat kunnen de werkwoorden zijn, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van voorzetsels. Daarnaast kijken we naar typisch Franse constructies en uitdrukkingen, en proberen die in praktijk te brengen.

De inhoud van deze cursus sluit aan bij niveau B1 van de Europese ERK-normen voor taalbeheersing. Klik hier voor de beschrijving daarvan.